top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Zomermeeting Lier 08 september 2019: medailleproblemen, hotdogs uitverkocht, springen over olifanten

15 jeugdatleten kon je zondag 8 september 2019 in Lier vinden op de jeugdmeeting. Arne, Elian, Emma, Joren, Kato, Kiara, Mats, Niels, Noa, Thomas, Tibe, Storm, Wout, Yarne en Yoran verdedigden onze clubkleuren met verve.

Kiara startte de dag met verspringen. Ze landde vlot voorbij de 2m50. Goed gedaan Kiara!

Tegelijkertijd moesten de juryleden ver het terrein op om de worpen van Wout te kunnen merken. Niels en Storm probeerden in diezelfde hockeybalwedstrijd zo dicht mogelijk bij mekaar te eindigen, met succes. Mooie worpen jongens!

In de spurtwedstrijden mocht Arne als eerste aan de bak. Hij had vrijdag duidelijk goed opgelet tijdens de Memorial Ivo Van Damme. Noah Lyles, je bent gewaarschuwd! Meteen daarna liepen Elian en Yoran de benen van onder hun lijf in reeks 1 bij de pupillen jongens. Gevolgd door Noa en Kato bij de pupillen meisjes. Niels en Mats eindigden zij aan zij bij de benjamin jongens. Storm spurtte naar een overwinning in de tweede reeks. Joren en Wout troffen sterke tegenstanders in de laatste reeks. Bovendien moest Joren op het einde van zijn spurt wat afremmen o.w.v. een lastig bovenbeen. Verstandig gedaan Joren. Kiara stond ongeduldige te trappelen tot de voorlaatste reeks. Zij eindigde mooi in het midden. Trotse jeugdtrainers langs de kant. Prima werk alweer van onze jeugdatleten!

Omdat Arne toch moest wachten op zijn broer en Yarne eens iets anders besloot te doen (timing van de chauffeur zat er mogelijks voor iets tussen) waren er twee deelnemers aan het kogelstoten bij de miniemen jongens. In een wedstrijd tussen getrainde beren (even een stokpaardje van de auteur tussendoor, indien geen interesse leest u rustig verder na de haakjes: wij mikken op een polyvalente ontwikkeling voor onze jeugdatleten en trachten hen via deze weg met aandacht voor plezierbeleving te motiveren om lang aan atletiek te doen en zo geduldig te kunnen opbouwen naar maximale prestaties als volwassen atleet)eindigden onze jongens mooi op een 11een 13eplaats. Top!

Elian begaf zich tegelijkertijd naar de verspringbak. Hij sprong er bijna 3m. Goeie prestatie Elian!

Tijd om de afstandsnummers aan te vatten. Niels, Thomas, Wout en Joren liepen anderhalve ronde bij de Benjamin jongens. Thomas had een verstandig wedstrijdplan voor zijn eerste 600m wedstrijd: rustig vertrekken, een beetje sneller bij aanvang van de laatste ronde, nog iets sneller op het 200m punt, heel snel in de laatste rechte lijn en supersnel met zicht op de eindstreep. Zo gezegd, zo gedaan. Knap Thomas! Joren liep een sterke wedstrijd ondanks een nog steeds pijnlijk bovenbeen. Hopelijk is dat ondertussen genezen. Prima Joren! Niels deed het helemaal goed in zijn eerste 600m wedstrijd ooit. Top Niels!

Aan de papa van Wout: we hebben afgesproken dat het ‘iets’ om Wout zijn medailles in te bewaren binnenkort af zal zijn. Als dat niet zo is, mag je niet meer gaan fietsen én krijgt Wout een belletje wanneer hij tv kijkt. Hij kan dan rinkelen om chips en water. Jij brengt het, als vanzelfsprekend. Tot het ‘iets’ klaar is. Oh ja, de mama van Wout heeft de afspraak gehoord en knikte instemmend, dacht ik toch … Proficiat met je medaille Wout!

Terug naar de wedstrijd: in de volgende reeks kon Kiara op de streep nog net een meisje met veel langere benen achter haar houden. Goed gedaan Kiara! Bij de pupillen jongens liep Tibe op de 1000m naar een sterke 4eplaats. Helaas waren de hotdogs nadien al op. Die heb je nog te goed Tibe! Emma liep bij de pupillen meisjes van bij het begin aan de leiding en stond die niet meer af. Proficiat Emma!


Storm en Niels sloten de debatten in de zandbak. Of dat dachten we … Niels met een puike prestatie. Hij had nog nooit ‘gewoon’ aan verspringen gedaan. Op training staat er altijd van alles in de weg; banden, hordes, potjes. Die jeugdtrainers toch. Vandaag deed hij het meteen driemaal perfect. Sterk! Storm sprong over een kleine olifant. Binnen veertiendagen ambieert hij moederolifant. Goed gedaan Storm!

Tijd voor dé wedstrijd van de namiddag: bottle flip. De uitslag van het eerste duel tussen Tibe en Bart is ons ontgaan. We herinneren ons bijna allemaal met een grote glimlach het tweede duel. Bram zet zich klaar en heeft niet in de gaten dat Tibe het teutje van zijn drinkbus een beetje had opengezet. Douchen was niet meer nodig. Toppertje Tibe!

We hopen vooral dat jullie het een leuke namiddag vonden, dat er volgende keer meer hotdogs zijn en dat de papa van Wout ‘iets’ maakt. Tot op de training!


Bram, Nele en Sofie



Verslag: Sofie Geerts

Foto's: Karen Mees

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page