top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Veldloop Bonheiden 28 oktober 2018

Bijgewerkt op: 31 okt. 2018



Deze zondag was het dan weer zover: onze jaarlijkse veldloop! Naar goede traditie was de zon onverhoopt toch van de partij en zorgde ze ervoor dat onze geel-groene kleuren een extra glans kregen. Want schitteren deden we op onze eigen veldloop met een stevige delegatie jeugdatleten en talrijk opgedaagde 'oudere' jeugd! Naast de anciens waren er zeker bij de jeugd heel wat nieuwe gezichtjes! We hadden dit jaar voor het eerst ook een cross voor G-atleten en een korte cross heren.


Er stond van bij het begin van deze eerste wedstrijd van het nieuwe veldloop seizoen meteen een strakke bries, dus opwarmen was zeker aan de orde. Vol overgave deden onze jongste atleetjes dan ook mee de oefeningen onder leiding van hun enthousiaste trainers.


Wat later werd dan het eerste startschot gegeven. Op een vlot te belopen parcours liepen de G-atleten voor het eerst een 1000m rond de velden van onze club. Daarna was het dan de beurt aan onze grote schare kangoeroes. Voor velen van hen was het hun eerste 'echte' cross. Ze liepen allen stuk voor stuk een sterke wedstrijd. Dat smaakte duidelijk naar meer!

In de daarop volgende reeksen was onze club steeds duidelijk aanwezig.

Enkele atleten liepen nog wat meer in de kijker door een podiumplaats te behalen. Als eerste mocht Nora bij de benjamin meisjes een bronzen medaille in ontvangst nemen. Mirte spurtte bij de pupillen meisjes naar een tweede plaats. Ook Korneel mocht een bronzen medaille om de nek hangen na zijn wedstrijd bij de pupillen jongens. Wat later was het de beurt aan Hannelore die na een strategisch sterke wedstrijd onze eerste en enige gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Bij de master dames liep Lieve zich naar een verdiende derde plaats. De laatste podiumplaats was voorbehouden voor Remco die na een knappe eindspurt verdiend het zilver binnen haalde in zijn reeks.


Na de wedstrijd kon iedereen zich gaan verwarmen met een vers tomatensoepje, pannenkoek of kippenburger. Voldaan kunnen we terugblikken op een geslaagde veldloop. Een dikke proficiat aan alle atleten voor hun inzet en knappe prestaties. Een dikke dankjewel aan alle trainers en supporters, maar zeker ook aan iedereen die meehielp om deze cross tot een goed einde te brengen.


Het was een geslaagde start van het nieuwe veldloopseizoen. Wij kijken er alvast naar uit om jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen.


Tot dan!


Geniet hier nog even na met de foto's en de uitslag.



Tekst: Maarten Dewil

309 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page