• Admin

BK Veldlopen als kers op de taartHet BONH Future Team heeft gedurende het winterseizoen de verwachtingen meer dan waar gemaakt. De vier atleten van het Future Team, Hannelore Van Nuffelen, Matthias Goyvaerts, Frederik Van Eynde en Remco Domen hebben samen gedurende het winterseizoen 25 podiumplaatsen behaald. Van deze 25 podiumplaatsen waren er 11 overwinningen, 11 tweede plaatsen en 3 keer Brons.


De kers op de taart was natuurlijk de Belgische titel van Hannelore bij de Scholieren meisjes 2004, maar eveneens een mooie vierde plaats voor Frederik.


Na een extra weekje stressen, doordat het BK niet kon doorgaan zoals voorzien op 23 februari, was het dan toch eindelijk de dag van de waarheid en begaven onze atleten zich naar het Park van Laken. De dag voordien hadden de organisatoren van het BK het uurschema en de afstanden nog aangepast omdat het parcours er uiterst zwaar bij lag door de aanhoudende regen. Modder, modder en nogmaals modder en dat in combinatie met elke ronde verschillende hellingen, was het te verwachten dat enkel de sterkste atleten om de titel zouden strijden.


Van in de eerste kleine ronde was het duidelijk dat er in de reeks van Hannelore drie atleten bovenuit staken, Charlotte Vervoort, Fien Peusens (Titelhoudster BK 2019) en Hannelore. Bij het ingaan van de eerste grote ronde plaatse Fien een versnelling en nam een twintigtal meter op Charlotte en Hannelore. Hannelore bleef rustig en liep op de volgende helling het gat dicht op Fien. Samen werkte ze dan de eerste grote ronde af en bij het begin van de laatste grote ronde, op de eerste helling, nam Hannelore resoluut de kop en voerde het tempo op. Zonder echter te demarreren liep ze van Fien weg en kwam ze boven met een tiental meter voorsprong. Op de volgende twee hellingen heeft ze dan haar voorsprong uitgebouwd tot 50 à 60 meter om met een ruime voorsprong als eerste over de meet te komen.Frederik was eveneens sterk gemotiveerd voor dit kampioenschap na zijn derde plaats op het Vlaams Kampioenschap in Rotselaar. Ook hij was van bij de aanvang zeer goed mee met de kopgroep, maar het was snel duidelijk dat Noah Konteh een klasse te sterk was. Achter Noah was het een strijd om de podiumplaatsen twee en drie. Frederik had lang uitzicht op de derde plaats maar moest op het einde, door een sterke inhaal race van Wout Waegenare, die nog tweede werd, de duimen leggen en eindigde verdienstelijk op een vierde plaats. Juist geen podiumplaats, maar toch een sterke prestatie.

Voor Remco stonden de sterren niet zo gunstig. Zijn start was nog goed en de eerste ronde kon hij nog behoorlijk stand houden maar eens halfweg de wedstrijd begon de modder en de hellingen loodzwaar te wegen en was het duidelijk dat er geen topprestatie inzat voor Remco. Ondanks de behoorlijke goede resultaten gedurende het winterseizoen was dit een afknapper als sluitstuk van het seizoen.


Matthias was niet van de partij, door het uitstel van het BK viel de nieuwe datum samen met de geplande skivakantie en kon hij daardoor niet deelnemen Het is duidelijk, een rustige opbouw naar de kampioenschappen heeft duidelijk zijn resultaat opgeleverd. Opdracht geslaagd !!


Een tevreden coach!

Freddy

62 keer bekeken

Bonheiden Atletiekclub (BONH)

Maatschappelijk zetel en secretatriaat:

Bruinbeekstraat 54, B-2820 Bonheiden

@ bonh@val.be

BONH is aangesloten bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL), stamnummer 426

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2018 by SJDesign.

Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now