top of page
  • Foto van schrijverAdmin

2x goud en 1x zilver @ BK Berglopen te Malmedy

Bijgewerkt op: 5 jun. 2018


Zaterdag 19 mei was het weer zo ver, het BK Berglopen in Malmedy,

op de podiums nemen meestal Vlamingen plaats,

het was mijn tweede deelname, vorig jaar kampioen bij de 60+, dit jaar moest ik tevreden zijn met zilver door een mindere conditie dan vorig jaar met mindere specifieke trainingen, maar ik was toch tevreden met deze 2de plaats.

Voor degenen die het parcours kennen is dit niet van de poes, voor mensen van onze leeftijd is het parcours niet helemaal beloopbaar, stappen afwisselend met een drafje lopen tot je boven bent, heel de tijd in het rood en dan een gevaarlijke afdaling waar je best de ogen goed openhoudt, dan volgt een afdaling op asfalt en tenslotte een vijfhonderd meter redelijk plat, de mannen vanaf 60+ en de vrouwen lopen 1 ronde van 5,5km de -60igers lopen 2 ronden.


René Versteven zette ook zijn beste beentje voor en haalde goud bij de 70+, hij moest zich wel reppen want het verschil op de tweede was maar 20 seconden en de derde eindigde ook binnen de minuut.
Voor Karen Peeters lijkt dit veel makkelijker, zij kan op de meeste helle stukken lopen, ze is ook snel gerecupereerd, twee dagen later liep ze in de Aarschotse stratenloop de 12km waar ze een eveneens een 3e plaats behaalde, Rudi Anthonis was ook aanwezig en eindigde op een knappe zesde plaats en deed eveneens maandag mee met de langste afstand in Aarschot.

Hopelijk mogen we in de toekomst méér lopers van onze club verwachten voor deze prachtige bergloop, je kan hem ook wel trail noemen, dus waarom niet bespreekbaar met onze trainers?

Verslag Marco VDB99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page