top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Belgisch kampioenschap veldlopen 2018 @ Park van Laken, Brussel.

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2018


Onder een stralende zon en de blinkende bollen van het Atomium konden onze atleten hun eigen bewijzen in het Belgisch Kampioenschap Veldlopen.


Het parcours lag er zeer goed bij, in tegenstelling tot de voorbije jaren in Wachtebeke was er weinig slijk of modder te bespeuren. Maar de lange oplopende stroken, de stevige wind en de maximale afstand voor elke categorie (volgens de veldloopbepalingen) zouden de wedstrijden zeer zwaar maken. We hebben dan ook onze atleten duidelijk gemaakt om tactisch te lopen en zeker de eerste helft reserve in te bouwen.


Bij de meisjes eerstejaars cadetten, was het Hannelore Van Nuffelen die als eerste onze clubkleuren moest verdedigen. Voor Hannelore was het de eerste maal dat zij deelnam aan een wedstrijd van dit niveau.

Van bij de start was het duidelijk dat Hannelore niet naar hier gekomen was als toerist om te genieten van het zonnetje. Zij positioneerde zich vooraan in de groep en liep zeer aandachtig mee zoals afgesproken. Bij elke tempoversnelling schoof ze perfect mee en het werd snel duidelijk dat zij een pracht prestatie zou neerzetten.


Zij eindigde dan ook op een schitterende 8st plaats van 74 deelnemers.

DIKKE proficiat voor Hannelore.


De volgende van onze atleten die moest aantreden was Frederik Van Eynde.

Frederik die in tegenstelling tot Hannelore wel reeds ervaring heeft in wedstrijden van dit niveau en dat in combinatie met zijn tactisch inzicht creëerde wel enkele verwachtingen. Hij liep dan ook een bijna perfecte wedstrijd en eindigde op een schitterende 12de plaats van de 80 deelnemers.Sofie Verheyen was onze atlete die bij de eerstejaars scholieren haar kans mocht gaan.

De start en de eerste kleine ronde verliepen vrij vlot, maar bij het ingaan van de tweede ronde blokkeerde haar ademhaling volledig en was ze genoodzaakt om de strijd te staken. Dit is nogmaals het bewijs dat bij het minste probleem, op vlak van gezondheid een atleet onmogelijk kan presteren. Het was natuurlijk een grote teleurstelling maar wanneer we de prestaties van Sofie bekijken over het ganse winterseizoen moeten we besluiten dat zij een prachtige reeks uitslagen heeft verzameld en zij zeker als een van de revelaties van het winterseizoen mag beschouwd worden.


Bij afwezigheid van Glenn Van Belle door een kwetsuur was het alleen Julien Paternoster die deelnam aan de Korte Cross.

Een groep van 158 deelnemers stond aan de start voor de 3000m van de Korte Cross.Julien was zeer goed gestart en handhaafde zich vooraan in deze grote groep. Het tempo in deze wedstrijd door zijn korte afstand lag zeer hoog. De gemiddelde snelheid lag om en bij de 20km/u en dat op een zeer zwaar parcours door de hoogte verschillen en de wind.


Halfweg de wedstrijd moest Julien enkele plaatsen toegeven maar eindigde ten slotte op een prachtige 21st plaats op 158 deelnemers.Remco Domen was de volgende die voor onze club mocht aantreden. Remco liep een zeer verdienstelijke wedstrijd in een zeer regelmatig tempo. Het was duidelijk dat hij ditmaal minder last had van steken die hem in het KvV parten speelde. Hij bouwde zijn wedstrijd goed op zonder zich in het eerste deel te forceren en eindigde uiteindelijk op een 27st plaats van de 60 deelnemers. Wat een duidelijke verbetering was t.o.v. vorig jaar.


De laatste atleet van Bonheiden die zijn spikes moest aanbinden was Nick Verschaeren. Nick had de laatste weken meer in het water getraind (aquajogging) dan looptrainingen uitgevoerd, dus het was een beetje koffiedikkijken hoe hij het zware parcours zou verwerken.

Hij startte zeer sterk in het 81 koppige deelnemers veld maar hij was er zich ook van bewust dat hij zich niet mocht opblazen gedurende de eerste rondes. Het tempo in deze wedstrijd lag eveneens zeer hoog met een gemiddelde van boven de 18km/u over een afstand van 6600m met vier maal de helling op tot volledig boven in het parcours. Nick deelde zijn wedstrijd goed in en kon in de tweede wedstrijdhelft opschuiven naar een zeer sterke prestatie om met een 16de plaats te finishen en zelfs een 7de plaats als eerstejaars junior.


We mogen duidelijk besluiten dat het een geslaagde uitstap was naar het Park van Laken en al onze atleten die deelname aan dit Belgisch Kampioenschap een prachtige prestatie hebben geleverd.(Tekst Freddy Mees / Foto's Charlotte Billen & Christel Smolders)

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page