top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Veldloop Bonheiden 03 november 2019

Bijgewerkt op: 6 nov. 2019

Nat, natter, natst ...


Tradities zijn er om gebroken te worden. Na jaren van zonneschijn tijdens onze veldloop, was het dit jaar eens dat beetje anders. Onder een grijze hemel werden voor dag en dauw de tenten opgezet, waarbij steeds met bezorgde blik naar boven werd gekeken. Rond 10 uur was het dan zover en begon de regen eerst voorzichtig en dan wat minder voorzichtig uit de lucht te vallen.

Dat kon meer dan 800 lopers niet tegenhouden om naar Bonheiden af te zakken om het veldloopseizoen in te zetten.


Onze clubkleuren werden in alle reeksen vol overgave verdedigd. Het viel op dat er ook heel wat nieuwe gezichten opdoken, vooral bij onze jongste atleetjes. Hopelijk kregen ze de smaak te pakken voor de rest van het seizoen. Onder begeleiding van onze gemotiveerde voorlopers mochten de kangoeroetjes de spits afbijten. Verbeten en vol overgave liepen ze de aanloopronde en leken geen last te hebben van het druilerige weer. Hun goede voorbeeld werd gevolgd door de benjamins die al een stukje verder moesten lopen. Voor de eerste keer mochten de pupillen dit jaar een wat langer parcours afleggen en eens een omweggetje maken langs de speeltuigen en de bospaden. Dit leverde meteen sfeervolle foto's op. De miniemen moesten dit jaar ook een langer traject afleggen, waarbij ze tweemaal een A-ronde liepen. Op die manier kon er goed gesupporterd worden. Daarna trad de iets minder jonge jeugd van onze club trad dan aan met de cadetten, scholieren, junioren, senioren en de masters die ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd waren. Afsluiten deden we tenslotte met de korte cross. Als we al niet nat waren, dan waren nu wel meteen deftig gedoopt.


De geweldige inzet en enthousiasme van al onze BONH-atleten resulteerde in één overwinning (Marjolein Mas +35) en zeven zilveren medailles: Nora (Ben 2), Wout (Pup 1), Tibe (Pup 2), Mirte (Min 1), Hannelore (Schol), Frederik (Schol) en Lieve (Mas +50).


Na de prijsuitreiking konden de atleten tevreden naar huis terugkeren om zich te gaan verwarmen met een warme douche. Toen de piste er verlaten bijlag, konden onze talrijk opgedaagde helpers nog eens de handen uit de mouwen steken. Na enkele uren stevig doorwerken, was er later niet veel meer over van onze veldloop, behalve dan tevreden atleten, trainers, supporters en bestuur. Aan iedereen een welgemeende dankjewel voor een alweer geslaagde editie van onze Bonheidense veldloop!


Tot volgende week in Mechelen!


Foto's en uitslag vind je hier.241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page